226 gramm liszt,
2 kk mustárpor,
1 kk sütőpor,
1 tk só,
113 gramm hideg vaj,
226 gramm reszelt sárga színű (pl. cheddar) sajt,
50 gramm reszelt parmezán sajt, 25-25 gramm apróra vágott metélőhagyma és kapor levél, kevés tej
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy keverőtálban elvegyítjük a lisztet, sót, sütőport és a mustárport.
A hideg vajat a kezünk melegével szétnyomkodjuk, majd a liszthez adjuk.
A kezünkkel morzsolva elvegyítjük az alapanyagokat, majd szép sorjában hozzáadjuk a sajtokat és a zöldfűszereket is.
Annyi tejet adunk hozzá, amennyitől formázható, rugalmas tésztát kapunk.
Enyhén lisztezett felületen (vagy sütőpapír között) kinyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újra nyújtjuk.
TIPP: A tésztából 2-3 kisebb korongot is nyújthatunk, majd cikkekre vágva is kisüthetjük.
Sütőpapírra téve, tepsiben arany barnára sütjük.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy keverőtálban elvegyítjük a lisztet, sót, sütőport és a mustárport.
A hideg vajat a kezünk melegével szétnyomkodjuk, majd a liszthez adjuk.
A kezünkkel morzsolva elvegyítjük az alapanyagokat, majd szép sorjában hozzáadjuk a sajtokat és a zöldfűszereket is.
Annyi tejet adunk hozzá, amennyitől formázható, rugalmas tésztát kapunk.
Enyhén lisztezett felületen (vagy sütőpapír között) kinyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újra nyújtjuk.
TIPP: A tésztából 2-3 kisebb korongot is nyújthatunk, majd cikkekre vágva is kisüthetjük.
Sütőpapírra téve, tepsiben arany barnára sütjük.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése