Hozzávalók:
25 dkg liszt,
5 dkg kukoricaliszt,
25 dkg puha vaj,
12,5 dkg cukor,
3 evőkanál eszpresszó kávé
A vajat kézi habverővel keverd krémesre a cukorral, majd szitáld bele a lisztet, a kávét és a kukoricalisztet!
Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát úgy egy ujjnyi vastagságban, és kekszformával szaggass belőle különféle alakzatokat! (Ha nincs kekszformád, vághatsz belőle egyenlő méretű darabkákat is!)
A tésztát fektesd sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben 170 fokon süsd 12 percig!
Ha időd engedi, és van hozzá kedved, olvasztott csokival is "becsíkozhatod".
Fémdobozban tárolva sokáig elltartható - ha úgy döntöttél, hogy bevonod csokival, akkor csak azután rakd el, hogy a bevonó megszilárdult, a rétegek közé pedig fektess sütőpapírt, hogy véletlenül se ragadjanak össze a kekszek!
Forrás: www.elixironline.hu
A vajat kézi habverővel keverd krémesre a cukorral, majd szitáld bele a lisztet, a kávét és a kukoricalisztet!
Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát úgy egy ujjnyi vastagságban, és kekszformával szaggass belőle különféle alakzatokat! (Ha nincs kekszformád, vághatsz belőle egyenlő méretű darabkákat is!)
A tésztát fektesd sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben 170 fokon süsd 12 percig!
Ha időd engedi, és van hozzá kedved, olvasztott csokival is "becsíkozhatod".
Fémdobozban tárolva sokáig elltartható - ha úgy döntöttél, hogy bevonod csokival, akkor csak azután rakd el, hogy a bevonó megszilárdult, a rétegek közé pedig fektess sütőpapírt, hogy véletlenül se ragadjanak össze a kekszek!
Forrás: www.elixironline.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése