2012. augusztus 13., hétfő

Magvas keksz

Hozzávalók:
115 gr teljes kiőrlésű liszt
85 gr zabpehely összetörve
55 gr lenmag
85 gr fehér-fekete szezámmag
70 gr hideg vaj
5 gr só
120 ml hideg víz

Elkészítése:
1. A lisztet, a zabpelyhet, a lenmagot, a szezámmagot, a sót keverjük össze egy nagy tálba. Adjuk hozzá a hideg vajat és a vizet. Gyúrjuk jól össze, formáljunk belőle egy hengert és hűtőben pihentessük egy-két órát. 2. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
3. A hengerből vágjunk 5mm vastag szeleteket, helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe és 15 perc alatt süssük készre.
4. Miután kihűlt csomagoljuk zacskókba vagy dobozokba, ajándéknak, reggeliknek is ideális, ugyanis napokig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése