115 gr teljes kiőrlésű liszt
85 gr zabpehely összetörve
55 gr lenmag
85 gr fehér-fekete szezámmag
70 gr hideg vaj
5 gr só
120 ml hideg víz
Elkészítése:
1. A lisztet, a zabpelyhet, a lenmagot, a szezámmagot, a sót keverjük össze egy nagy tálba. Adjuk hozzá a hideg vajat és a vizet. Gyúrjuk jól össze, formáljunk belőle egy hengert és hűtőben pihentessük egy-két órát. 2. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
3. A hengerből vágjunk 5mm vastag szeleteket, helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe és 15 perc alatt süssük készre.
4. Miután kihűlt csomagoljuk zacskókba vagy dobozokba, ajándéknak, reggeliknek is ideális, ugyanis napokig eláll.
Forrás: alacarte-kulinaria.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése