1 pohár (240 ml) liszt
1/2 pohár zabliszt vagy teljes kiőrlésű búzaliszt
1/2 pohár búzakorpa
1 1/2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbona
csipetnyi só
2 ek őrölt lenmag vagy szezámmag
1/4 pohár apróra vágott dió vagy mandula
55 g olvasztott teavaj
3/4 pohár barna cukor vagy 1/2 pohár fehér cukor
1 tojás
20 dkg ricotta
1/4 tk őrölt fahéj
1 cs vaníliás cukor
1/4 pohár apróra vágott aszalt füge
1/4 pohár aszalt vörösáfonya vagy meggy vagy mazsola
elkészítés
A száraz hozzávalókat és a fűszereket összekeverjük.
Külön keverjük össze a ricottát, a tojást és a vajat.
A kétféle masszát összekeverjük.
A masszából 1/4 pohárnyi mérőpohár segítségével pogácsákat formálunk, és sütőpapirral bélelt tepsire tesszük.
Előmelegített sütőben megsütjük. Kb. 13-15 darab sütink lesz.
Forrás: www.nosalty.hu
20 dkg ricotta
1/4 tk őrölt fahéj
1 cs vaníliás cukor
1/4 pohár apróra vágott aszalt füge
1/4 pohár aszalt vörösáfonya vagy meggy vagy mazsola
elkészítés
A száraz hozzávalókat és a fűszereket összekeverjük.
Külön keverjük össze a ricottát, a tojást és a vajat.
A kétféle masszát összekeverjük.
A masszából 1/4 pohárnyi mérőpohár segítségével pogácsákat formálunk, és sütőpapirral bélelt tepsire tesszük.
Előmelegített sütőben megsütjük. Kb. 13-15 darab sütink lesz.
Forrás: www.nosalty.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése