2012. augusztus 9., csütörtök

Török keksz - Elrejtett kincs kurabiye

Hozzávalók (kb 40 db kekszhez):
20 dkg puha vaj
1 pohár (2,5 dl) porcukor
1 pohár étkezési keményítő
1 csomag sütőpor
2 ek joghurt
1 tojás (sárgája és fehérje különválasztva)
2,5 ek kakaó
kb. 2 és 1/4 pohár liszt
hántolt török mogyoró, vagy kókuszreszelék

Elkészítés:
A liszt felét összekeverjük a porcukorral, keményítővel és a sütőporral majd a puha vajat is hozzáadja lágy masszát gyúrunk, keverünk belőle.Ezután jöhet hozzá a tojás sárgája, a joghurt és a maradék liszt is, melyekkel együtt egy puha, kezünktől és edény falától elváló, jól formázható tésztát készítünk.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik felébe alaposan belegyúrjuk a kakaót, majd mindkét színű tésztából 2-2,5 cm átmérőjű golyókat formázunk.

   Az elrejtett kincs kurabiyehez: egy-egy fehér golyót az ujjainkkal kilapogatunk, majd közepébe egy barna golyót helyezünk, amit szépen körbezárunk a fehér tésztával.
Az így elkészített gömböket lágy habbá vert tojásfehérjébe mártjuk, majd beleforgatjuk a finomra tört / darált török mogyoróba vagy kókuszreszelékbe.

A barna-fehér kekszhez: Egy-egy fehér és barna golyót pár durva mozdulattal összegyúrunk.

A barna kekszkez: Két barna golyót összegyúrunk, majd a markunkba fogva a tésztára ujjainkkal egyszerűen rászorítunk.

Az előkészített kekszeket sütőpapírral fedett tepsire rendezzük (elég kb. 1,5 cm közöket hagyni), előmelegített 180 fokos sütőben sütjük 10 percig, majd a hőmérsékletet 150 fokra csökkentve további 15 percig.

Szükség esetén sokáig eltartható!

Jó étvágyat!

Forrás: izmorzsak.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése