- 10 dkg mazsola
- 20 dkg kimagozott aszalt szilva
- 25 dkg puha margarin
- 10 dkg nádcukor
- 3 tojás
- 30 dkg zabpehely
- 1 csapott kk sütőpor
- 1/2 kk őrölt fahéj
- 10 dkg hámozott, vagdalt mandulaAz aszalt szilvát apróra vagdossuk.A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal.Elkeverjük a zabpelyhet a sütőporral, a fahéjjal, mandulával,
mazsolával, az aszalt szilvával, a masszához adjuk, és jól eldolgozzuk.Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat rakosgatunk kávéskanállal, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük (180°C).
2012. február 28., kedd
Aszaltszilvás zabpehelykeksz
Hozzávalók:
Címkék:
aszaltgyümölcs,
egészséges,
egyszerű,
keksz,
recept,
zabpehely
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése