2012. február 28., kedd

Aszaltszilvás zabpehelykeksz

Hozzávalók:
  • 10 dkg mazsola
  • 20 dkg kimagozott aszalt szilva
  • 25 dkg puha margarin
  • 10 dkg nádcukor
  • 3 tojás
  • 30 dkg zabpehely
  • 1 csapott kk sütőpor
  • 1/2 kk őrölt fahéj
  • 10 dkg hámozott, vagdalt mandula

    Az aszalt szilvát apróra vagdossuk.
    A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal.
    Elkeverjük a zabpelyhet a sütőporral, a fahéjjal, mandulával,
    mazsolával, az aszalt szilvával, a masszához adjuk, és jól eldolgozzuk.
    Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat rakosgatunk kávéskanállal, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük (180°C).



Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése