2012. július 27., péntek

Mandulás-meggyes ropogós keksz

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
20 dkg egész mandula
10 dkg aszalt meggy
1 narancs reszelt héja
2 tojás
2 tojásfehérje
1 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a mézeskalácsfűszerrel elkeverjük. A tojást és a tojásfehérjéket a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, fűszerkeverékes lisztet. Így sűrű, kemény tésztát kapunk. Ezután belekeverjük a mandulát, a narancshéjat és az aszalt meggyet.

2 hengert formázunk belőle (kb. 4 cm átmérőjűt), és kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A sütőből kivéve szeletekre vágjuk, majd visszatesszük pirulni 8-10 percre. Így kemény lesz a sütemény, kávéba, teába mártogatva fogyasztható.


Forrás: www.mindmegette.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése