2012. július 23., hétfő

Zabkorpás, áfonyás keksz

Hozzávalók: 
15 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
7 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor vagy aroma
egy kávéskanál sütőpor

fahéj ízlés szerint
15 dkg liszt
20 dkg zabkorpa
5 dkg zabpehely
15 dkg áfonya ( 1 zacsi) 

Elkészítés menete:
Nagyon egyszerű elkészíteni :) a száraz alapanyagokat összekeverjük, egy külön tálban a cukrot és a vajat kikeverjük, majd a tojást is hozzáadjuk. Azután pedig kézzel összegyúrjuk a száraz és nedves anyagokat. 15 percre a hűtőbe tettem. Gombócokat formáztunk ( barátommal :D ) majd szétnyomtuk őket :) .
180 °C-os előmelegített sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük kb. Mi dupla adagot csináltunk, így lett vagy 70-80 db. :D


Forrás: thunderke19.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése