2013. január 9., szerda

Kókuszos-diós keksz



Hozzávalók kb. 2 gáztepsinyi adaghoz:

12 dkg dió

10 dkg fehércsoki
8,5 dkg kókuszreszelék
18 dkg liszt
1 tk. sütőpor
15 dkg margarin
13 dkg cukor (nekem elég lett volna 10 dkg is)
1 tojás

A fehércsokit és a diót durvára vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, cukrot, majd hozzáadjuk a tojást és a puha margarint. Összegyúrjuk.

Beleöntjük a diót és a csokoládét, jól összedolgozzuk.



A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A masszából diónyi gömböket formázunk a két tenyerünk között, kicsit ellapítjuk, és a tepsibe pakoljuk őket szépen egymás mellé.

A kekszeket 12-14 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már picit színesedik a teteje és a széle kissé barnulni kezd. Forrón megtévesztően puha és sületlennek tűnik, de nem!

Óvatosan szedegessük ki a tepsiből, kihűlve tökéletes keksz állagot fog felvenni.

Bögre tejjel, kávé mellé szuper uzsonna vagy tízórai, és igen-igen, gasztroajándéknak is kitűnő egy szép fémdobozban!

Forrás: thechefviki.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése