2013. január 31., csütörtök

Kókuszos-kukoricapelyhes csók

Hozzávalók kb. 60 db-hoz:

- 16 dkg kukoricapehely (corn flakes)
- 8 dkg csokis puffasztott rizs
- 20 dk vaj
- 16 dkg (barna) cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 20 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 2,5 dl tej
- 8 dkg kókuszreszelék
- egy csipet (zöld) citromos só
- csokoládé a dekoráláshoz

A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. A kukoricapelyhet és a csokis puffasztott rizs felét egy kicsit összezúzzuk.
A puha vajat a cukorral, a sóval és a vanília kivonattal habosra keverjük. A lisztet a szódabikarbónával összeszitálom, és a vajas cukorhoz keverem a tejjel. Beleforgatom a zúzott pelyheket, a maradék puffasztott rizst és a kókuszreszeléket. Jól összedolgozom, és két kanál segítségével kis halmokat formázunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. A forró sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Még melegen leszedjük a sütőpapírról, és rácson hagyjuk kihűlni. Közben kisütjük a maradék tésztát is, mert egyszerre nem fér fel a mennyiség.

A csokoládét gőz felett megolvasztom, temperálom, és egy kis zacskó segítségével becsíkozom. Jól záródó kekszes dobozban (állítólag) egy hétig eláll.

Forrás: maxkonyhaja.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése