2013. február 1., péntek

Konyakos aszaltszilvás, diós cookie

Hozzávalók 
(40 darabhoz)

250 gramm kimagozott aszalt szilva
20 ml konyak
50 gramm puha vaj vagy margarin
75 gramm kristálycukor
1 tasak vaníliáscukor
1 kiskanál sütőpor
2 tojás
125 gramm liszt
1 kiskanál őrölt fahéj
egy csipet só
100 gramm tisztított, durvára vágott dió
porcukor a díszítéshez

Az aszalt szilvát apróra vágjuk és beáztatjuk a konyakba. Egy éjszakát állni hagyjuk.

Másnap a sütőt bemelegítjük 180 fokra (légkeveréses sütőnél 160 fok). A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral, a fahéjjal és a csipetnyi sóval elkevert lisztet. Végül a dió és az aszalt szilva következik.

Zsírpapírral kibélelünk két tepsit és két kiskanál segítségével diónyi gombócokat készítünk. (Nedves kézzel kicsit "szétlapogathatjuk" őket) 15 percig sütjük.
Még melegen szórjuk meg porcukorral.


Forrás: csicseriborsobablencse.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése