2013. február 20., szerda

Fahéjas keksz II.

Hozzávalók
a tésztához:

2 nagy tojás
20 dkg barna cukor
20 dkg margarin
1 evőkanál vaníliakivonat
2 teáskanál sütőpor
60 dkg liszt
1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj

a hempergetéshez:

2 evőkanál fahéj
4 evőkanál kristálycukor


Eldolgozzuk a tojást a cukorral, majd hozzákeverjük a margarint, a vaníliakivonatot, a sütőporral vegyített lisztet, a sót és a fahéjat. A hempergetéshez kis tálban összeforgatjuk a kristálycukrot és a fahéjat.

180 fokra melegítjük a sütőt. Sütőpapírral vagy szilikonlappal béleljük a tepsit.

Két kanállal diónyi darabokat veszünk a tésztából. Minél kerekebbre formázzuk és a cukros fahéjban meghempergetjük a darabokat. Egymástól 3-4 cm-re a tepsibe helyezzük és 6-8 perc alatt készre sütjük őket.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd jól záródó edényben vagy fémdobozban tároljuk.

Sütési ideje függ a méretétől, ha kisebb, falatnyi golyókat szaggatunk belőle, kisebb kanállal, előbb elkészül és egy falatnyi fahéjas keksz lesz belőle.


Forrás: szepsegtar.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése