2013. február 28., csütörtök

Fahéjas-müzlis teljes kiőrlésű süti

Hozzávalók:
240 ml teljes kiőrlésű búzaliszt
120 ml nyírfacukor (ízlés szerint nádcukor)
60 ml tej
1 tojás
110 g vaj
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
fahéj
240 ml müzli (az enyémben volt, zabpehely, zabkorpa, lenmagpehely, árpa-, búza-, rozs, és szezámpehely)

A száraz összetevőket egy tálban összekeverjük, majd egy másik tálban a vajat, cukrot és tojást dolgozzuk össze. Végül pedig a két tál tartalmát jó alaposan összekeverjük. Ezt követően sütőpapírral bélelt tepsire apró labdákat formázunk egy kiskanállal, villával lenyomkodjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Teavajjal a legfinomabb.

Forrás: www.derchef.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése