2013. február 26., kedd

Rozmaringos-mazsolás kekszek

Hozzávalók (12-15 db):

1 ¼ pohár teljes liszt (lehet tönköly, rozs, zab)
2 evőkanál mazsola
1 evőkanál rozmaring
1 ½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
¼- ½ teáskanál só
1 közepes banán
kb. ½ pohár növényi tej

Zablisztet zabpehelyből otthon is elő tudsz állítani. Őröld meg a zabpelyhet kávédarálóban! 

Lépések:

1. Melegítsd elő a sütőt 210 fokra!

2. A száraz összetevőket keverd össze egy tálban. Add hozzá a mazsolát.

3. Villával törd össze a banánt, hogy banánpürét kapjál. Add hozzá a száraz összetevőkhöz és fakanállal keverd össze őket. Egy száraz, morzsás állagú keveréket kell kapnod.

4. Végül önts hozzá 1/3 pohár növényi tejet először, és kanállal dolgozd össze a keveréket. Ha túl sűrű, adj hozzá még tejet. Én összesen ½ pohár tejet szoktam használni, szerintem így lesz a kekszeknek a legjobb állaga. (Ekkor lehet, túl hígnak tűnik a tészta, de nem az.)

5. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazz evőkanálnyi mennyiségű tésztát, és az ujjaiddal kicsit igazítsd el őket. Nem kell túlformázni, a sütés majd megoldja. Süsd őket kb. 15 percig, vagy amíg a kekszek szép aranybarnává válnak. Fogyaszd őket köretként bármilyen ragus ételez, levesek mellé, reggelire, uzsonnára, előételként stb.


Forrás: eddmagad.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése