2013. február 27., szerda

Sütőtökös keksz

Hozzávalók 4 főre 

40 dkg megsütött sütőtök (nyersen kb. 1kg-os kicsi sütőtök)
20 dkg kristály v. barna cukor
25 dkg vaj v. margarin
1 egész tojás
20 dkg búzaliszt
20 dkg graham v. teljes kiörlésű rozs v. búza liszt
10 dkg dió
10 dkg csokoládé
20 dkg apró szemű zabpehely
2 kk sütőpor v. szódabikarbóna
2 kk fahéj


Elkészítés
A cukrot és a puha vajat a tojással összekeverjük. A sütőben megsütött tököt botmixerrel pépesítjük, azt is hozzáadjuk. Én egyből a vajas masszához adtam hozzá a sütőtököt, s ott aprítottam el.

A liszteket külön összekeverjük az apróra vágott dióval, a csokoládéval, a zabpehellyel, ill. a fűszerrel.

A lisztes keveréket jól összeforgatjuk a sütőtökös vajjal, hogy a kézzel formálható legyen.
Diónyi darabokat gömbölyítünk a kezünkkel, majd ellapítva sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Lehet közel tenni egymáshoz, mert kicsit azért megnőnek. Addig sütjük 175 fokos sütőben, míg az alja pirulni nem kezd.

Forrás: www.csupaszivmagazin.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése