2013. január 11., péntek

Narancsos-áfonyás karácsonyízű keksz

Hozzávalók 2 tepsire való adaghoz:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 narancs reszelt héja és leve
25 dkg liszt
2 kiskanál sütőpor
10 dkg aszalt áfonya
10 dkg étcsoki

kekszenként 1 darabka dió - esetleges, nálam lemaradt.

1. Előkészítünk két tepsit, sütőpapírral béleljük ki. Az étcsokit kis kockákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. A vajat, a cukrot, a narancshéjjal, narancslével, liszttel és sütőporral kézzel összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a csokikockákat és az aszalt áfonyát és elkeverjük/gyúrjuk.
3. Kis gombócokat formázunk a masszából és a tepsire helyezzük, nedves tenyérrel ellapítjuk és sütőbe toljuk 12-15 percre.


Forrás: www.csakapuffin.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése