2014. október 14., kedd

Eredeti dán vajas keksz



Hozzávalók:

200 g szobahőmérsékletű vaj
130 g porcukor
310 g liszt
1 nagy tojás
2 szál vaníliarúd
1 evőkanál tej szükség szerint)
3 evőkanál cukor a díszítéshez





Elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük.
A tej kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd egyneművé keverjük.
(A lisztet lehetőleg szitáljuk!)
Végeredményként egy nyújtható állagú, lágy tésztát kapunk.
Papírral bélelt sütőlemezre nyomhatjuk habzsákból, vagy keksznyomó segítségével, de ki is nyújthatjuk, majd egyesével a kívánt formára szaggathatjuk.
Előmelegített 180 'C-os sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
Miután kivettük megszórjuk cukorral, majd még körülbelül 10 percig a tepsin pihentetjük.

Sweet tipp: tejet csak akkor adjunk a tésztához, ha túl keménynek találnánk, illetve ha biztosan habzsákból szeretnénk nyomni.


Forrás: thesweetlife.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése