2014. október 10., péntek

Sütőtökös keksz zabkorpával

Hozzávalók kb. 50 darabhoz 

1 bögre (2,5 dl) reszelt, nyers sütőtök, 
1 bögre barna cukor, 
2 bögre liszt, 
1/2 bögre zabkorpa, 
1 db tojás, 
10 dkg vaj, 
5 dkg étcsokoládé, 
1/2 csomag sütőpor, 
pici só, 
1 kk mézeskalács-fűszerkeverék, 
1 db citrom reszelt héja 
és néhány csepp citromlé, 
2-3 dkg szezámmag a tetejére

Elkészítés A vajat, a tojást és a cukrot pici sóval együtt mély tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézeskalács-fűszerkeveréket, a citromhéjat és a néhány csepp citromlevet. Belekeverjük a reszelt sütőtököt is. A lisztet összekeverjük a sütőporral és fokozatosan a masszához adagoljuk. Végül a zabkorpát és a darabolt csokoládét adjuk hozzá, majd letakarva fél órára hűtőbe tesszük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztából vizes kanállal kis halmokat teszünk egymás mellé, kb. 3 cm-es távolságra. A tetejüket megszórjuk szezámmaggal. A kekszeket 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.


Forrás: www.vilagrecept.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése