2012. április 20., péntek

Almás-mazsolás zabpehely keksz


Hozzávalók 20-25 kekszhez: 15 dkg zabpehely, 7,5 dkg univerzális búzaliszt (vagy fehér liszt, lehet tönköly is), 2,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (lehet tönköly is), 10 dkg vaj, 15 dkg barna cukor, 1 tojás, fél csomag sütőpor, 1 nagyobb szem savanykás alma, ízlés szerint fahéj, 1 marék mazsola

A zabpelyhet kicsit pirítsuk meg üres teflon serpenyőben.
Vigyázzunk, nem szabad megégnie. Éppen csak addig pirítsuk, amíg el nem kezd illatozni.
Ezt követően kávédarálón porítsuk le.
Keverjük össze a lisztekkel, és a sütőporral.
A tojás, a cukrot, és a puha vajat robotgéppel dolgozzuk sima krémmé.
Az almát reszeljük le, és fahéjjal hintsük meg. Majd pár perc után nyomkodjuk ki a levét.
A tojásos masszába először az almát, a mazsolát, majd a lisztes keveréket keverjük bele.
Jól kidolgozzuk a masszát.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egy evőkanál segítségével, ne túl szorosan tegyünk tészta halmokat.
Egy vizes teáskanállal kicsit lapogassuk meg a halmokat.
Előmelegített sütőben a halmok nagyságától függően 8-10 perc alatt süssük őket készre.
Amikor kisültek, még puhák. Hagyjuk őket szikkadni pár percet a sütőlapon, és csak ezt követően helyezzük őket át egy műanyag lapát segítségével a tányérra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése