2012. április 3., kedd

Diós-csokidarabos keksz



Hozzávalók:

1 tojás
1 púpozott teáskanál sütőpor
1,5 bögre liszt
1/2 bögre vaj (kb. 15 dkg)
1/2 bögre cukor
1/4 bögre barnacukor
1 bögre apróra vágott, jó minőségű keserűcsoki
1 bögre apróra vágott dió
1 csomag vaníliás cukor

A vajat betettem a mikróba néhány másodpercre (csak, hogy puha legyen), majd egy nagy tálba tettem át. Ráütöttem a tojást és hozzámértem a háromféle cukrot (inc. vaníliás cukor), majd robotgéppel 1-2 percig verettem. Ezután belemértem a lisztet, rászórtam a sütőport, feldaraboltam a csokit és a diót, ezeket is hozzáadtam, majd gyorsan lágy tésztává gyúrtam az egészet. Mivel nagyon puha volt, egy tányérra halmoztam át a masszát (esélytelen volt mondjuk labdát formálni belőle), letakartam folpackkal, és egész éjjelre a hűtőbe tettem.

Másnap elővettem a jó hidegre dermedt tésztát, a sütőt előmelegítettem 190 fokra. A tésztából diónyi nagyságú darabokat tépkedtem, gömböt formáltam, majd kilapítottam őket, és egymástól tisztes távolságra rakodtam a sütőpapírral bélelt tepsibe. Betoltam a sütőbe, 10 perc alatt sültek készre. Még melegen szedtem le őket a vajtól teljesen eláztatott sütőpapírról, a tálcán úgy hűltek ki, így már nem ragadtak össze, és hullámosak se lettek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése