2012. április 23., hétfő

Levedulás keksz


Hozzávalók:
6,5 dkg kristálycukor
1 evőkanál szárított levendulavirág (én a dupla adaghoz 1,5 evőkanállal használtam)
14 dkg vaj
1 teáskanál reszelt citromhéj (1 citrom reszelt héja volt benne nálam a dupla adagban)
24 dkg liszt
3 tojássárgája
1 csésze kristálycukor a kekszek díszítéséhez

A szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a levendulával habosra keverem, majd a tojások sárgáit egyenként hozzádolgozom a robotgéppel. Belekeverem a cirtomhéjat és a lisztet is, majd kézzel alaposan összegyúrom és fél órát pihentetem a hűtőben.
kb fél-1 cm vastagra nyújtom a tésztát és tetszőleges formával kiszaggatom, kristálycukorban megforgatom őket (jobban mondva csak a sütik tetejét) és sütőpapírral bélelt tepsibe téve, előmelegített sütőben megsütőm őket.
Nálam 160 fokon kb 10-15 percig sültek, de kellett őket lesni, mert gyorsan elkezdett a vége felé barnulni a szélük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése