2012. április 19., csütörtök

Narancsos keksz aszalt áfonyával


Hozzávalók 8 főre
A tésztához:
15 dkg cukor
15 dkg vaj, szobahőmérsékletű
1 tojás
25 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
5 dkg aszalt áfonya , durvára vágva
5 dkg dió, durvára vágva
1 ek frissen reszelt narancshéj

Elkészítés
A sütőt begyújtjuk. Kézi mixerrel, közepes sebességgel a cukrot krémesre keverjük a vajjal, meg a tojással. Kis sebességel keverve, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, meg a szódabikarbónát. Végül belekeverjük a diót, az áfonyát, meg a narancshéjat.
Egy tálban összekeverjük a cukrot a narancshéjjal (ami a tetejére kerül). A tésztából két kanál segítségével 2,5 cm átmérőjű gombócokat formálunk, amit beleforgatunk a cukros narancshéjba, és sütőlemezre rakjuk. Pohár aljával ellapítjuk, hogy 4 cm legyen az átmérője. A kekszek között 5 cm helyet hagyjunk ki.
Berakjuk a meleg sütőbe, és addig sütjük, amíg a szele éppen csak világos barna nem lesz. Amikor megsült, a sütőlemezen hagyjuk hűlni 1-2 percig, majd tortarácsra rakva, teljesen kihűtjük.
sütési hőfok: 180°C, sütési mód: alul-felül sütés

Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése