2013. április 17., szerda

Almás cukor-, tej- és tojásmentes (baba)keksz


Hozzávalók (25-30 darabhoz):
100 g reszelt alma (1 közepes méretű idared vagy florina édes alma)
90 ml olaj
150 g (tönköly)liszt
1/2 tk. foszfátmentes sütőpor


Az almát meghámozzuk, apróra reszeljük. Hozzáadjuk az olajat, lisztet és a sütőport. Összegyúrjuk majd kinyújtjuk és kiszúróformával szaggatjuk. 190 fokon 10-15 perc alatt megsütjük (sütési idő mérettől és keksz vastagságtól függ). Ha vékonyra nyújtjuk akkor ropogósabb lesz.  Készíthetjük kicsit több vagy picit kevesebb olajjal is, úgy is működni fog. Javaslom, hogy valamilyen semleges ízű olajat használjunk (pl. napraforgó).


Forrás: www.colorsinthekitchen.com

1 megjegyzés:

  1. Sok esetben célszerű otthon készíteni a babakekszet, sokkal jobb eredmény érhető el, a legtöbb bolti társával szemben. De a sikerhez az is kell, hogy megnyerő formája legyen kekszünknek! A következő oldalon egyedi sütikiszúrókat találtok, amikkel a siker, garantáltan nem marad el! https://3dneked.hu/

    VálaszTörlés