2013. április 12., péntek

Mogyoróvajas puffasztott rizses keksz




Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
5 dkg puffasztott rizs
15 dkg margarin
10 dkg cukor
10 dkg mogyoróvaj
2 tojás
1 vaníliás cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só




Elkészítése

Habosra keverjük a margarint a cukorral, majd belekeverjük a tojásokat, a vaníliás cukrot, a csipet sót, végül a mogyoróvajat. Ha mindent elkevertünk, akkor beleszórjuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd alaposan összedolgozzuk. Ha eldolgoztuk benne a lisztet is, akkor mehet bele a puffasztott rizs. A tészta állaga olyan, ha kiveszünk egy darabkát és összenyomkodjuk, akkor az úgy is marad.
1,5 dkg-os darabkákat veszünk ki a tésztából, amelyeket golyóvá formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a golyókat, majd egy villával megnyomjuk a tetejét és ellapítjuk. Nem muszáj ezt a lapítást villával végezni, de így minta képződik a kekszen, ami tetszetősebbé teszi.

Az elkészült kekszeket 190 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben (gázon élénk tűznél) 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A kész keksz lezárt dobozban eltartható.


Forrás: labas-fazek-fakanal.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése