2013. április 24., szerda

Diós, mazsolás, mézes keksz



Hozzávalók:

230 g Graham liszt
70 g kukoricaliszt
1 tk. szódabikarbóna
1/4 kk sütőpor
3/4 kk só csipet só
150 g durvára vágott dió
150 g mazsola
1 ek vanília kivonat
200 g méz
2 tojás
120 g vaj
100 g margarin



Elkészítése:

A puha vajat és a margarint habosra keverem a mézzel. Egyenként hozzáadom a tojásokat, majd a vaníliát. A liszteket elvegyítem a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral, ezt dolgozom apránként a tojásos keverékbe. Mehet bele a dió és a mazsola is. Sütőpapíros tepsire evőkanálnyi adagokat szaggatok. A kekszeket 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütöm. Akkor sültek meg, ha a szélük halványbarna lesz. Rácson hűtöm ki őket.


Forrás: mezesfinomsagok.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése