2013. április 8., hétfő

Fűszeres-rumos keksz



Hozzávalók
20 dkg vaj
20 dkg barna cukor
25 dkg sima liszt
egy csipet só
fél teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt koriander
fél teáskanál őrölt szerecsendió
2 evőkanál sötét rum


Elkészítés
Vékonyan kenjük meg a tepsit vajjal és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Krémesítsük a vajat a cukorral, amíg sima nem lesz. Adjuk hozzá a lisztet, sót, szódabikarbónát és a fűszereket. A kész masszából gyúrjunk labdákat, majd azokat kicsit kilapogatva helyezzük a tepsibe egymás mellé, legalább fél centi távolságra, hogy legyen helyük terjeszkedni. Süssük kb. 15 percig, amíg aranybarna nem lesz.


Forrás: www.femcafe.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése