2013. április 25., csütörtök

Diógrillázsos keksz

Hozzávalók:

200 g lágy vaj
2 közepes méretű tojás
7 dkg házi vaníliás porcukor
300 g liszt
50 g kukoricaliszt
egy nagy csipet só
3 csapott tk. sütőpor
2 tk. vanília-kivonat
200 g diógrillázs, durvára vágva
Elkészítése:

A cukrot kikeverem a vajjal, egyenként beledolgozom a tojásokat, ezután a vanília következik. A száraz alapanyagokat külön tálban összekeverem, apránként a nedves hozzávalókba vegyítem. Mehet bele a grillázs is. A masszából diónyinál nagyobb gombócokat formálok, sütőpapíros tepsin kissé ellapítom őket. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt sülnek meg. A kekszek alja halványbarna legyen. 

A tepsin hűtöm ki őket, végül légmentesen záródó dobozban várják a sorsukat...


Forrás: mezesfinomsagok.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése