2012. augusztus 24., péntek

Gesztenyés keksz


Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza felengedve
1 tojás
5,5 dkg puha vaj
7,5 dkg nádcukor (vagy 7,5 dkg kristálycukor)
1 bio narancs héja lereszelve vagy kevés narancs-aromás cukor
2 csapott evőkanál liszt

A vajat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a tojást és a narancshéjat/narancsos cukrot, és simára keverem. 


Pár adagban beledolgozom a gesztenyemasszát, végül belekeverem a lisztet, és habzsákba (1 cm-es csillagcsövű heggyel) kanalazom. Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagokat nyomok, és előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréssel) kb. 12 perc alatt megsütöm a kekszeket.

2 tepsinyi lesz belőle.

Forrás: lillafoz.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése