2012. augusztus 2., csütörtök

Kávés vajakeksz


Hozzávalók: 

25 dkg liszt, 
5 dkg kukoricaliszt, 
25 dkg puha vaj, 
12,5 dkg cukor, 
3 evőkanál eszpresszó kávé





A vajat kézi habverővel keverd krémesre a cukorral, majd szitáld bele a lisztet, a kávét és a kukoricalisztet!
Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát úgy egy ujjnyi vastagságban, és kekszformával szaggass belőle különféle alakzatokat! (Ha nincs kekszformád, vághatsz belőle egyenlő méretű darabkákat is!)
A tésztát fektesd sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben 170 fokon süsd 12 percig!
Ha időd engedi, és van hozzá kedved, olvasztott csokival is "becsíkozhatod".
Fémdobozban tárolva sokáig elltartható - ha úgy döntöttél, hogy bevonod csokival, akkor csak azután rakd el, hogy a bevonó megszilárdult, a rétegek közé pedig fektess sütőpapírt, hogy véletlenül se ragadjanak össze a kekszek!


Forrás: www.elixironline.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése