2012. augusztus 3., péntek

Sonkás szezámkeksz




Hozzávalók 2 tepsi mennyiséghez:
6 db tojás
25 dkg szezámpehely
10 dkg sonka
Só, őrölt köménymag, fehér vagy fekete őrölt bors
Késhegynyi szódabikarbóna





Elkészítés:
Üsd fel a tojásokat
Öntsd a tojásokhoz a szezámpelyhet, a fűszereket és jól keverd össze – lehetséges, hogyha a tojások kicsik, akkor némi vizet kell majd a tésztához hozzáadnod, hogy ne legyen túlságosan kemény, vagy egy-két további tojást üss hozzá
A szódabikarbónát is keverd el ezzel az alappal
Se túl híg, se túl folyós ne legyen az alapanyagod
A tésztából a zsírpapírral kibélelt sütőlapra rakj le halmokat, melyeket villával egyengess el
A sonkát vágd fel apróra, és szórd meg vele a korongokat
Előmelegített sütőben (180 fok), a hőfokot visszavéve, inkább szárítva süsd meg a kekszet – a sütésidő kb. 20-25 perc lesz

Forrás: paleovital.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése