2012. október 19., péntek

Céklás keksz

Hozzávalók - 17 darabhoz
175 g liszt (a fele teljes kiőrlésű liszt), 
85 g céklapüré (2 pici céklából), 
75 g nádcukor, 
50 g olvasztott vaj, 
1 tojás, 
csipet só, 
1 tk vaníliakivonat, 
1 tk sütőpor, 
50 g csokilencse

A céklákat kb. 20 percig főzzük, majd meghámozzuk és pürésítjük.
A nádcukrot a vaníliakivonattal, a csipet sóval és a tojással kihabosítjuk. Hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat, majd belekeverjük a céklapürét. Végül hozzákeverjük a lisztet, a csokilencsét és a sütőport is. Enyhén lisztes kézzel gombócokat formázunk a masszából, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kekszeket. Egy kissé lelapítjuk, majd 180°C-on 10-12 percig sütjük.

Forrás: sutisarok.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése