2012. október 9., kedd

Fűszeres pisztáciás kesz bacon-nel


Hozzávalók (27-30 db):

5 dkg bacon
12 dkg vaj
6 dkg cukor
5 dkg tojásfehérje (ez kb 2-3 tojásé, mérettől függően, de ha csak 4 dkg, az sem gond!)
20 dkg liszt
1/2 tk oreganó vagy kakukkfű
5 dkg pisztácia aprítva


A bacon-t ropogósra sütjk, konyhai törlőpapíron leitatjuk, felaprítjuk.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a hozzáadjuk a tojásfehérjét és jól összekeverjük.
Belekeverjük a lisztet és a kakukkfüvet, valamint a pisztáciát és jól összegyúrjuk.
Egy rudat formázunk belőle, műanyag fóliába csomagoljuk és minimum 2 órára, de inkább 1 éjszakára behűtjük.
Másnap a sütőt 175 fokra előmelegítjük és 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tésztát kivesszük a hűtőből, és 5 mm vastagságúra szeleteljük.
A sütőpapírra tesszük és kb. 15 perc alatt készre sütjük őket, kapjanak egy kis színt azért.
Rácson kihűtjük, majd légmentesen záródó dobozban 1 hétig is eltarthatjuk.

Forrás: latsiakonyhaja.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése