2012. október 12., péntek

Fűszeres sajtos tallér

Hozzávalók

A paprikás tésztához

36 dkg liszt
12,5 dkg Rama
10 dkg reszelt trappista sajt
1 dl tejföl
1 db tojás
1 púpos teáskanál só
fél késhegynyi szódabikarbóna
1 majdnem csapott mokkáskanál őrölt piros paprika



A medvehagymás tésztához

36 dkg liszt
12,5 dkg Rama
10 dkg reszelt trappista sajt
1 dl tejföl
1 db tojás
1 púpos teáskanál só
fél késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál szárított medvehagyma


Elkészítés

  1. A tészta összeállítását mindkét esetben úgy kezdjük, hogy a hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. Ízlésünknek megfelelően 3 cm átmérőjű gombócokat készítünk.
  2. A tűzhelyet nagy lángra véve felforrósított sütőben megsütjük őket. Szétnyitjuk a sütőt. Közé rakunk a sütő méretének megfelelő 2-3-4 db gombócot. Összecsukjuk, majd kezünkkel a sütő nyeleit összefogva megfordítjuk.
  3. Általában elegendő, hogy egy-egy sütés közben egy-egy fordítást végzünk. Ha nem sülne egyenletesen mindkét oldalon, akkor fordítsunk kétszer egy-egy sütés közben.
  4. Ajánljuk nyáron kiránduláshoz, strandra, hidegebb időszakban vendégváró itatósként, vagy csak úgy ropogtatni két étkezés között.
Tippek

A megadott receptek mintájára készíthetünk különböző ízesítésű variációkat: fokhagymás, lila ill. vöröshagymás, köménymagos, natúr, sós változatokat. Különböző sajtokkal is kísérletezhetünk. Azonban nem ajánlott egy nagyobb alaptésztát begyúrni és azt szétosztva különböző módon ízesíteni. Ekkor vagy nem tudjuk egyenletesen eloszlatni az ízesítőanyagot, vagy amikor egyenletesen eloszlatnánk, szétesik a tészta a kezünk melege miatt.

Forrás: www.sutigyar.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése