2012. október 24., szerda

Gyömbéres kakaós keksz


Gyors és egyszerű recept. 
Édesszájúaknak több cukorral ajánlom.
Hozzávalók:
150 g vaj
100 g porcukor
Egy hüvelykujjnyi reszelt gyömbér, vagy egy csipet őrölt gyömbér.
15 g kakaópor
235 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
100 g tejföl
Egy csipet só




Elkészítés:
A vajat, a porcukrot, a gyömbért és a sót habosítsuk ki. Úgy habosíthatjuk ki a leggyorsabban, ha olyan edényt választunk, amibe a habverő pont belefér, mert így az összes vajat egyszerre keveri. Erre a célra én egy söröskorsót szoktam használni. Készítsük össze a többi hozzávalót.

Keverjük össze a tönkölybúzalisztet a kakaóporral. Szedjük a lisztes keverékre a tejfölt.

Szedjük hozzá a kihabosított vajat. A majd gyúrjuk össze a tésztát. Először csak lassú fokozaton, nehogy kiporozzon a liszt. Majd gyors fokozaton, gyúrjuk egyneművé.
Kaparjuk össze a tésztát, majd takarjuk le. Pihentessük hűtőben 2 órát.

Ha a tészta keményre dermedt, gyúrjuk át, majd enyhén lisztezett asztalon, nyújtsuk ki kb. fél cm vékonyra.Szúrjuk ki és tegyük enyhén lisztezett tepsire. 200 C-fokon 9-10 percig süssük.

Száraz helyen tárolva hetekig is eláll. (Bár nálunk 10 perc alatt eltűnt. )

Forrás: farkasvilmos.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése