2012. november 7., szerda

Mandulás, csokis reform keksz

Hozzávalók 17 db kekszhez: 
85 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 
csipet só, 
70 g mandula lap, 
60 g nádcukor, 
1 egész tojás, 
95 g vaj, 
1/2 narancs reszelt héja, 
50 g étcsokoládé

A vajat vágjuk kis kockákra.
A csokoládét vágjuk egészen kis darabokra.
A lisztet keverjük össze a sóval, cukorral, majd a mandula lapokkal.
A tojást lazán verjük fel.
Tegyünk mindent egy keverőtálba, és vagy villával, vagy egy mixertálban dolgozzuk morzsalékossá. A tésztát végül kézzel, hideg helyen, gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze egy bucivá.
Formázzuk kb. 5-6 cm vastag hengerré, és csomagoljuk fóliába.
Legalább 3 órát pihentessük így a hűtőben.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra (légkeverésen).
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A tésztahengert vágjuk fel 4-5 mm vastag korongokra.
Ha kell, igazítsunk a korongok kerületén, hogy szebbek legyenek, és tegyük őket a tepsire.
13 percig süssük a kekszeket. Majd a sütőlapon hagyjuk kihűlni.
Ne mozgassuk a kekszeket, amíg nem hűlnek ki, mert könnyen eltörhetnek.
Egy nagyon omlós, porhanyós keksz lesz, érdemes kipróbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése