2012. november 8., csütörtök

Tőzegáfonyás-dós cookie


Hozzávalók 6 főre

150 g dió
200 g puha vaj
175 g cukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
1 tojás
300 g liszt
1 tk sütőpor
100 g aszalt tőzegáfonya



Elkészítés
A diót durvára vágjuk.
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és csipet sóval krémesre kavarjuk. Hozzákavarjuk a tojást, majd adagonként a sütőporral elkevert lisztet. A legvégén hozzákavarjuk a diót és az áfonyát.
A tésztából dió nagyságú golyókat formálunk, majd kézzel kb. 6 cm átmérőjű körökké lapítjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés

Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése