2012. november 2., péntek

Mézes-zabpelyhes keksz

Hozzávalók 10 főre

20 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű liszt (rozs, búza)
fél tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
1 tojás
5 ek méz
10 dkg Rama
1 marék durvára darált dió (opcionális)
elkészítés





Elsőként elkeverjük a száraz alapanyagokat, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon. (Én egy marék dióval még megtoldottam az eredeti receptet.)
Ezután hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Érdemes a vajat először mikróban vagy fűtőtesten megmelegíteni. Ezeket egy darabig kevergetjük, majd amikor darabossá válik a tészta, elkezdhetjük gyúrni.
Amikor végleg összeállt, ízlés szerinti méretű halmokat gömbölyítünk, majd kilapítva sütőpapírral kibélelt tálcára rakjuk őket.
Hamar megsül (25-30 perc vagy hamarabb). Kb 40 keksz lesz belőle.

sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés

Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése