2012. május 24., csütörtök

Ánizsos keksz


Hozzávalók:

4 gáztepsihez elegendő:
40 dkg liszt
30 dkg cukor
20 dkg vaj
1 ruf narancsos cukor vagy egy narancs reszelt héja
3 teáskanál ánizsmag
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 egész tojás
1 tojásfehérje a kenéshez
Ropogós, ánizsos keksz. Kiváló teához.

Az összetevőkből rugalmas tésztát gyúrunk, behűtjük egy órára, majd csillag alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
A tetejüket megkenjük tojásfehérjével, és megszórhatjuk kristálycukorral vagy szeletelt mandulával.

180 fokos sütőben kb 15 percig sütjük, míg enyhén barnulni kezd.

Forrás: www.gasztromanko.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése