2012. május 4., péntek

Marcipános, sárgabarackos keksz



  • Hozzávalók:
    50 g aszalt sárgabarack
    200 g marcipán
    200 g liszt
    150 g cukor
    100 g vaj
    1 tojás
    sárgabarack-lekvár és olvasztott csokoládé

    Elkészítés

    A hozzávalókat konyhai robottal jól összekeverjük, a tésztát ezután 1 órára hűtőbe tesszük.

    Lisztezett gyúrótáblán elnyújtjuk, majd formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kekszeket, 185 fokos sütőben 12 percig sütjük őket.

    Miután kivesszük a sütőből, 2-3 percig hűlni hagyjuk, amíg ki tudjuk venni a kekszeket a tepsiből.

    Még melegen kettesével összeragasztjuk őket a lekvárral, majd olvasztott csokoládéval díszítjük őket.

    Omlósak, de 2-3 nap múlva még jobbak lesznek.


    Forrás: www.otletkonyha.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése