2012. május 3., csütörtök

Gesztenyés tallérok

Hozzávalók 6 főre
25 dkg vaj
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
3 db egész tojás
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor

Mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
elkészítés

A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Állandó keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Belereszeljük a gesztenyét, és tovább keverjük.
Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat teszünk 3-4 cm távolságra (erre azért van szükség, mert megnőnek).
Előmelegített sütőben sütjük kb. 10-15 percig, akkor jó, ha a sütőpapírról fel tudjuk emelni.
Amikor kihűlt, olvasztott csokoládéba mártjuk, és rácson hagyjuk megdermedni a csokoládét.



Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése