2012. május 16., szerda

Kávés keksz


Hozzávalók:

20 dkg liszt (eredetileg ebből 5 dkg kukoricaliszt, de én sajnos nem rendelkeztem vele)
10 dkg darált mogyoró (eredetileg mandula, de nekem az sem volt:)))
15 dkg puha vaj!!!!
10 dkg cukor
1 kávés kanál sütőpor
1 tojás
1 ek. darált kávé

A tetejére 5 dkg étcsoki
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
Kisebb diónyi vagy nagyobb mogyorónyi darabokat, görgessünk golyóvá a két tenyerünk között és egy kicsit lapítsuk el. Nagyjából egy tízforintos átmérőjének megfelelő nagyságot kapjunk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C-ra előmelegített sütőben 12 percig süssük.
Ha kihűltek tegyük őket egy sütőpapírra, szorosan egymás mellé.
A csokit olvasszuk föl vízgőz fölött és tegyük egy nejlonzacskóba. Vágjunk az egyik csücskére egy kicsi lyukat és a sütik fölött oda-vissza vízszintes mozdulatokkal csíkozzuk be a kekszeket.
Nyugodtan kanalazgathatunk is mindegyik tenyerére egy kis csokit, kinek hogy szimpatikus.
Egy dologgal azért mindenképpen legyünk tisztában mielőtt megkóstoljuk, nagyon erős függőséget okoz:))))

Forrás: mezeskalacskonyha.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése