2014. szeptember 16., kedd

Almás-diós korong (tej- és tojásmentes)

Hozzávalók 35-40 koronghoz:

1/2 adag pitetészta

1 bögre darált dió
2-4 evőkanál porcukor (fehér, nád, xillit, eritritol, ahogy tetszik)
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet kardamom (keleti fűszerboltokban beszerezhető)


2 közepes méretű alma meghámozva, lereszelve
Pitetésztát vehetünk készen is. Talán még tej és tojás nélkül készítettet is, de biztos, hogy közelébe sem ér a házilag készített tésztának. Egyszerűen dobjunk bele minden alapanyagot egykeverőgépbe, (recept itt) vagy nagyon hideg kézzel, gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a hozzávalókat.

Nyújtsuk ki a tésztát 4-5 mm vastagra, és vágjunk belőle 8-9 cm átmérőjű köröket. Tegyünk egy kis halom reszelt almát a közepére, szórjunk rá egy teáskanálnyi cukros-fűszeres diót.


Nyomkodjuk össze a tésztakorong széleit.

Formázzunk belőle egy golyót.

Lapítsuk le, majd nyomjuk egy muffinforma mélyedéseibe.

Süssük 200 C-on körülbelül 20 percig.


Forrás: tejestojasmentes.blogspot.hu
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése