2014. szeptember 19., péntek

Rab-szigeti lisztmentes süti

Hozzávalók:

50 dkg mandula
30 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé
4 db tojás2 kiskanál fahéj
1 kiskanál szerecsendió
4-5 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A mandulát leforrázzuk, lehúzzuk a héját, majd hagyjuk száradni (legjobb 1 éjszakán át). Ezután ledaráljuk.

Az étcsokit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Az összes száraz összetevőt alaposan elkeverjük, majd a tojásokkal és az olajjal is. 

A tésztából kézzel bogyókat formázunk, melyeket sütőpapírral bélelt lemezre helyezünk, egymástól némi távolságra. Kicsit lenyomkodjuk őket.

150 °C-os sütőbe helyezzük, kb. 15 percig sütjük (a közepe maradhat kissé lágy).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése