2014. szeptember 23., kedd

Aszalt sárgabarackos-mogyorós keksz (+ aszalt szilvás diós keksz)


Hozzávalók: 
20 dkg liszt, 
10 dkg finomra őrölt mogyoró, 
15 dkg vaj, 
8 dkg cukor, 
8 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva, 
1 tojás, 
1 ek koriander mozsárban összetörve, 
csipet sütőpor

Aszalt szilvás diós keksz

Hozzávalók: 
20 dkg liszt, 
10 dkg finomra őrölt dió, 
15 dkg vaj, 
10 dkg cukor, 
8 dkg aszalt szilva apróra vágva, 
1 tojás, 
1 kk fahéj, 
csipet sütőpor



Mindkettő ugyanúgy készül!

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy darab alufólia közepére rakjuk és egy 5 cm átmérőjű hengert formázunk belőle, majd szorosan betekerjük a fóliába. 

A tésztát hűtőbe rakjuk (én fagyasztóba raktam) 2 órára. Ha a tészta megdermedt, kicsomagoljuk és éles késsel 3-4 mm-es szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített 180°C fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

Megjegyzés: Ha puhábbat szeretnénk, akkor 15 percet süssük, ha ropogósabbat szeretnénk, akkor 20 percet süssük. Amikor kihűlt fémdobozba tároljuk.

Forrás: ottisfoz.szhblog.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése