2014. szeptember 5., péntek

Mandulás-étcsokoládés zabkeksz

Hozzávalók (20-22 db-hoz):

100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
75 g zabpehely
50 g mandulaforgács
fél tk. sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
1 csipet őrölt fahéj
csipet só
2 ek. finomítatlan nádcukor
100 g vaj
1 db tojás

A mandulát, ahogy a zabpelyhet is, megtörtem (a nyújtóm végének segítségével, de mozsárban is megfelel), mielőtt a teljes kiőrlésű liszthez kevertem volna.

A tészta összeállítását, pihentetési idejét és szaggatását lásd korábban, a kiinduló zabkeksz receptnél.



Miután kisültek, rácsra szedtem, teljesen kihűtöttem, majd vízgőz felett megolvasztott étcsokoládéval (85%) megcsorgattam.


Forrás: konyhatunder.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése