2014. szeptember 8., hétfő

Rozspehely tallér




Hozzávalók:

2 csésze rozspehely
2 csésze durum liszt
3 kanál mazsola ( én erről teljesen megfeledkeztem, így kimaradt )
½ csésze olaj
½ citrom leve + 1 kiskanál szódabikarbóna egy kevés vízben feloldva
½ bögre méz
csipet fahéj

Így használd a hozzávalókat:

A rozspelyhet leforrázom annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, s hagyom 10 percig pihenni. Ezután hozzákeverem a lisztet, a mazsolát, az olajat, a citromos vizet és a mézet. Nagyon híg lesz a végeredmény, de olyannak is kell lennie. Vizes kézzel gombócokat kell formázni, melyeket lelapítva célszerű a sütőpapíros tepsire sorakoztatni, mehetnek egymás mellé, nem fognak már nőni. Az enyémek nem lettek olyan extra laposak, így félidőben szépen megfordítottam őket és visszatoltam a sütőbe. Előmelegített sütőben, légkeveréssl, kb. 200 fokon sütöttem 12 percig ( 6 - 8 percnél fordítottam ).

Önmagában is nagyon finom, de mi egy kis áfonyalekvárt is ettünk hozzá.


Forrás: hobbifozocske.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése