2014. szeptember 30., kedd

Aszaltgyümölcsös keksz

Hozzávalók 25 db kekszhez:

28 dkg sima liszt
22,5 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 csipet só
fél kk. őrölt fahéj
10 dkg vegyes aszalt/kandírozott gyümölcs és gyümölcshéj (ebbe a kekszbe most aszalt vörös áfonya, kandírozott ananász, gyömbér, citrom- és narancshéj került)



A hozzávalókat tálba tesszük és alaposan összegyúrjuk, míg egynemű tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve 25 egyforma részre vágjuk, majd golyókat formázunk belőlük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk -elég távol egymástól, mert sütés közben megnőnek-, majd betesszük őket a hűtőbe ~15 percre. Közben előmelegítjük a sütőt 190°C-ra.
A kekszeket 14-16 perc alatt kisütjük. Akkor jók, ha a szélük aranybarna és épphogy elkezdenek egy pici színt kapni.


Forrás: konyhaninnenkertentul.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése