2014. szeptember 18., csütörtök

Almás-müzlis keksz

A recept hozzávalói 
(2 személyre)

4 db savanykás alma
44 dkg BL112-es liszt
2 kiskanál sütőpor
20 dkg vaj
12 dkg barna cukor
2 csipet só
16 dkg cukrozatlan műzlikeverék
2 db tojás
10 evőkanál tej
2 kiskanál fahéj

Elkészítés

A sütőt 190 °C-ra (légkeveréses sütő 170 °C, gázsütő 3-as fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. 


Megmossuk az almát, vékonyan meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, és kis kockákra vágjuk.

A lisztet és a sütőport egy tálban összeszitáljuk. A vajat darabokra forgácsoljuk, és a liszthez adjuk. A lisztet és a vajat kézzel gondosan elmorzsoljuk.

A cukrot, a sót és a fahéjat a felkockázott almával és a müzlivel egy másik tálban összekeverjük, azután összegyúrjuk a morzsával. Hozzáadjuk a tojást, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy a hozzávalók éppen csak összevegyüljenek.

Két kiskanállal 24 kupacot teszünk a tepsibe, egymástól 3 centis távolságra. 15 percig sütjük az előmelegített sütőben. Süteményes rácson hűlni hagyjuk – nem szükséges megvárni, amíg teljesen hideg lesz, ha úgy jobban szeretjük, langyosan is tálalhatjuk.

Egzotikus müzlifalatkák - A müzlikeverék, az almadarabkák és a fahéj helyett 5 dkg zabpelyhet, 5 dkg kókuszreszeléket és 15 dkg szárított és apróra vágott, vegyes trópusi gyümölcsöt, pl. ananászt, papaját és mangót keverünk a tésztába.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése