2012. június 21., csütörtök

Amerikai diós keksz

Hozzávalók

A mindent bele tésztához:

150 g dió
170 g liszt
30 g étkezési keményítő
30 g kakaópor
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g barnacukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipetnyi só
1 tojás
125 ml író
120 g növényi zsír





Elkészítés:

A tésztához a diót összevagdaljuk. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, kakaóval és sütőporral, majd keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, sót, tojást, írót és zsiradékot. Mindezt keverőgéppel először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt összedolgozzuk, végül belekeverjük a diót.
A tésztából két teáskanállal (sütőpapírral bélelt) sütőlemezekre – egymástól megfelelő távolságra – kis halmokat rakunk.
A lemezeket egymás után (légkeverős sütőnél egyszerre) sütőbe tesszük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A kekszeket a sütőpapírral süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Forrás: www.oetker.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése