2012. június 7., csütörtök

Tuti kakaós csokis diós keksz

Hozzávalók:
- 1 bögre tönköly fehérliszt, szitálva
- 1/2 bögre teljeskiörlésű tönkölyliszt, szitálva
- 1/2 bögre kakaópor (cukrozatlan), szitálva
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 bögre puha vaj
- 1/2 bögre nádcukor
- 1/2 bögre mogyoróvaj
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 2 db bio tojás
- 100 g 70%-os csokoládé, felkockázva
- dió, felaprítva
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztek, kakaó, szódabikarbóna, só. Egy másik tálban keverjük habosra a vajat a nádcukorral. Adjuk hozzá a mogyoróvajat, jól keverjük el, majd kóstoljuk meg. Óvatosan, mert utána nehéz lesz abbahagyni! :) Adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliát, majd öntsük az egészet a száraz hozzávalókhoz. Keverjük bele a csokit és a diót. Formázzunk golyókat a tésztából, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ahol a golyókat lelapítjuk a tenyerünkkel. Sülés során egy kicsit nőni fognak, így hagyjunk helyet két keksz között. 170 fokon kb. 10-15 percig süssük. Ellenőrizzük, nehogy megégjenek. Ebből a mennyiségből nekem 32 darab lett.

Forrás: www.zizikalandjai.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése